Tarih: 24-06-2013
Afiş - Billboard Tasarımı
 

afis-billboard-tasarimi

 

Afiş

Afiş, bir ürün ya da hizmetin tanıtımı için caddelerde, açık mekanlarda yer alan en önemli dış mekan reklam araçlarından birisidir. Afiş, aynı zamanda TV, radyo ve basın ilanlarını da desteklemesi bakımından vazgeçilmez bir yere sahiptir. Günümüzde dijital baskı teknolojisinin gelişmesi ile birlikte afiş dış mekanlarda hava şartlarına daha uzun dayanır hale gelmiştir. Uygulamalardan kaynaklanan sakınca ise, panolara yapıştırılan reklam afişlerinin üzerine yeni afişlerin yaptırılması olasılığıdır.

Afiş, yalın tipografik ve görsel tasarımı ile reklam mesajını hedef kitleye en etkileyici ve hızlı bir şekilde ilettiği için önemli reklam araçlarından birisidir. Konuları itibarı ile afişler reklam, kültür ya da sosyal amaçla hazırlanmaktadır.

 

Billboardlar                                                                                                                                                                   

Billboardlar demir ayaklar üzerine fiber veya alüminyumdan imal edilmiş boyutları standart hale getirilmiş afiş panolardır. Ülkemizde kullanılan standart boyut, 350x200 cm’dir. Ülkemizde ilk kez 1985 yılında Ankara’da uygulanmış, daha sonraları da diğer büyük illere yayılmıştır. 360x720 cm ebadında 24 veya 30 afiş alabilen büyük panolar da genellikle şehir çıkışlarında kullanılmaktadır.

                           

Megaboardlar

Megaboardlar şehir dışı yollar ve büyük alışveriş merkezleri yakınında yer alırlar. Billboardlardan daha büyüktürler ve maliyetleri daha fazladır.

           

Durak Reklamları

Genellikle belediye otobüsleri, metro, tren ve vapur gibi kitle ulaşım araçları duraklarında durak mobilyaları veya ışıklı tabelalar kullanılmak suretiyle yapılan reklamlardır. Ülkemizde kullanılan standart boyut, 118,5x174,5 cm’dir.

      

Tweetle Tweetle