Tarih: 15-06-2013
Ambalaj Tasarımında Pratik Unsurlar ve Estetik

ambalaj_1

Ambalaj, fiziksel korumadan yalıtıma, farklı türlerde koruma sağlayabilir.

Ambalaj tasarımında çeşitli malzemeler kullanılabilse de pratik oluşlarından ötürü ucuz ve hafif malzemeler tercih edilmektedir. Bu malzemeler, ürünlerin nakliyat ve dağıtımını da kolaylaştırır. Ambalaj, tüketici ortamında ürünün neye benzediğini dikkate almak zorundadır ayrıca rafta bulunan çeşitli ürünler arasında kolektif bir ifade de oluşturmalıdır. Perakende çevresi son derece yoğun bir rekabet alanıdır ve perakendeciler yüksek miktarda satış yapmayan ürünleri kaldırma eğilimi gösterir. Örneğin bir süpermarketteki markalar ve ambalajları, rekabette galip gelmek ve satışları garantiye almak için yoğun çaba sarf eder.

Ayrıca ambalaj çeşitli yasal, endüstriyel ve toplumsal kuralara da tabidir. Örneğin gıda ambalajları, kalite, güven ve güvenilirlik hissi arayan tüketicilere yönelik olarak besin bilgilerini sunarak marka imajını korur. Bu durum, gıda ürünlerinin biçimi hakkında kuvvetli algılara sahip tüketicilerin deneysel tasarımlara yönelik olarak daha seçici olmasına yol açabilir.

ahip olduğu çarpıcı etkiden ötürü ambalaj tasarımı, daha doğrudan görev olan bir ürünün koruma ve sunumuna göre daha geniş ve yaratıcı yöntemler barındırır.

Tweetle Tweetle